Open post
Strelitzia

Grote planten voor in de woonkamer

Wanneer je je woonkamer wilt verfraaien en een stralende sfeer wilt creëren, kunnen grote kamerplanten een uitstekende keuze zijn. Niet alleen voegen ze groen toe aan je interieur, maar ze hebben ook tal van andere voordelen. In dit artikel zullen we de top tien grote kamerplanten bespreken die je woonkamer kunnen transformeren en je laten genieten van een prachtige groene omgeving.

Monstera Deliciosa (Gatenplant)

De Monstera Deliciosa, ook wel bekend als de Gatenplant, is een populaire keuze voor grote kamerplanten. Met zijn unieke bladeren met gaten en zijn indrukwekkende formaat voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke woonkamer. De verzorging van een Gatenplant vereist enige aandacht, maar met de juiste zorg kan hij gedijen en je woonkamer stralend maken.

Ficus lyrata (Vioolplant)

Een andere geweldige optie is de Ficus lyrata, beter bekend als de Vioolplant. Met zijn grote, glanzende bladeren en indrukwekkende hoogte kan deze plant een echte blikvanger zijn in je woonkamer. Het verzorgen van een Vioolplant vereist regelmatig water geven en voldoende licht, maar de beloning is een weelderige groene aanwinst voor je interieur.

Dracaena Marginata (Drakenbloedboom)

De Dracaena Marginata, ook wel bekend als de Drakenbloedboom, is een prachtige grote kamerplant die een exotische sfeer kan creëren. Met zijn smalle, stijve bladeren en opvallende rode strepen voegt deze plant een vleugje kleur toe aan je woonkamer. Het verzorgen van een Drakenbloedboom is relatief eenvoudig en maakt het een populaire keuze voor veel mensen.

Philodendron Selloum (Philodendron)

Als je op zoek bent naar een grote kamerplant die je woonkamer kan opvrolijken, dan is de Philodendron Selloum de perfecte keuze. Met zijn weelderige bladeren en lage onderhoudsvereisten is deze plant ideaal voor mensen met minder groene vingers. Plaats de Philodendron op een heldere plek in je woonkamer en geniet van de frisse uitstraling die hij kan bieden.

Yucca Elephantipes (Yucca)

De Yucca Elephantipes, ook wel bekend als de Yucca, is een tropische plant die een prachtige toevoeging kan zijn aan je woonkamer. Met zijn kenmerkende stam en lange, puntige bladeren kan deze plant een echt statement maken. De Yucca heeft niet veel verzorging nodig en is daarom geschikt voor mensen die graag genieten van groen zonder al te veel gedoe.

Schefflera Arboricola (Vingerplant)

De Schefflera Arboricola, ook wel bekend als de Vingerplant, is een populaire keuze voor grote kamerplanten vanwege zijn opvallende bladeren en compacte formaat. Deze plant kan een vleugje natuurlijke schoonheid toevoegen aan je woonkamer zonder te veel ruimte in beslag te nemen. Met de juiste verzorging kan de Vingerplant gedijen en je woonkamer verlevendigen.

Alocasia Zebrina (Olifantsoor)

Met zijn opvallende bladeren en unieke patroon is de Alocasia Zebrina, ook wel bekend als het Olifantsoor, een geweldige keuze voor een stralende woonkamer. Deze plant gedijt goed onder warme en vochtige omstandigheden, dus zorg ervoor dat je hem op een geschikte plek plaatst. Met de juiste verzorging kan het Olifantsoor een opvallende toevoeging zijn aan je interieur.

Beaucarnea Recurvata (Ponytail Palm)

De Beaucarnea Recurvata, ook wel bekend als de Ponytail Palm, is een interessante plant met zijn dikke, vlezige stam en lange, krullende bladeren. Deze plant heeft niet veel water nodig en gedijt goed in goed verlichte ruimtes. Plaats de Ponytail Palm in je woonkamer en geniet van de exotische uitstraling die hij kan bieden.

Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelplant)

Met zijn opvallende bladeren die lijken op paradijsvogelveren, is de Strelitzia Nicolai, ook wel bekend als de Paradijsvogelplant, een prachtige keuze voor een stralende woonkamer. Deze plant vereist voldoende licht en regelmatig water geven om te gedijen. Plaats de Paradijsvogelplant op een prominente plek in je woonkamer en geniet van zijn sierlijke aanwezigheid.

Rhapis Excelsa (Bamboepalm)

De Rhapis Excelsa, ook wel bekend als de Bamboepalm, is een elegante plant die een vleugje sereniteit kan toevoegen aan je woonkamer. Met zijn slanke stengels en waaiervormige bladeren creëert de Bamboepalm een rustgevende atmosfeer. Deze plant gedijt goed op een plek met indirect licht en regelmatige bewatering.

Kentia Palm (Howea Forsteriana)

Als je op zoek bent naar een plant die een tropische sfeer kan creëren, kies dan voor de Kentia Palm. Met zijn zachte, veervormige bladeren en slanke stam kan deze plant je woonkamer omtoveren tot een paradijs. De Kentia Palm heeft helder, indirect licht nodig en gedijt goed in een niet al te droge omgeving.

In conclusie kunnen grote kamerplanten een geweldige toevoeging zijn aan je woonkamer. Ze voegen niet alleen groen toe aan je interieur, maar hebben ook tal van andere voordelen zoals luchtzuivering en het creëren van een ontspannende sfeer. Kies de juiste grote kamerplanten die passen bij je woonruimte en geniet van een stralende woonkamer.

Veelgestelde vragen

Hoeveel licht hebben grote kamerplanten nodig?

Grote kamerplanten hebben over het algemeen helder, indirect licht nodig. Zorg ervoor dat je ze niet blootstelt aan direct zonlicht, omdat dit hun bladeren kan verbranden.

Hoe vaak moet ik mijn grote kamerplanten water geven?

De waterbehoefte van grote kamerplanten kan variëren, maar over het algemeen is het raadzaam om ze regelmatig water te geven zodat de grond licht vochtig blijft. Vermijd echter overbewatering, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

Kan ik grote kamerplanten combineren met kleinere planten?

Ja, je kunt grote kamerplanten combineren met kleinere planten om een mooie mix van verschillende hoogtes en texturen te creëren. Zorg er wel voor dat de planten dezelfde verzorgingsbehoeften hebben.

Welke grote kamerplanten zijn geschikt voor mensen zonder groene vingers?

Als je geen groene vingers hebt, zijn planten zoals de Philodendron Selloum en de Yucca Elephantipes goede keuzes. Deze planten vereisen minder onderhoud en zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen.

Kunnen grote kamerplanten luchtzuiverende eigenschappen hebben?

Ja, veel grote kamerplanten hebben luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in je woonkamer te verbeteren. Planten zoals de Monstera Deliciosa en de Bamboepalm staan bekend om hun luchtzuiverende werking.

Open post
Houding corrector

Houding correctors, de ultieme gids

Als we ons lichaam correct uitlijnen, zorgen we ervoor dat het goed kan functioneren. Een slechte houding daarentegen kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen zoals spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn en zelfs een verminderde ademhaling. Het is dan ook belangrijk om onze houding in de gaten te houden en waar nodig te corrigeren. Een houding corrector kan hierbij helpen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over houding correctors, van de werking tot de verschillende soorten en hoe je er een kunt kiezen.

Wat is een houding corrector?

Een houding corrector is een hulpmiddel dat is ontworpen om te helpen bij het corrigeren en verbeteren van de houding. Het werkt door ondersteuning te bieden aan de spieren en gewrichten van de rug en schouders, waardoor deze in een correcte positie worden gehouden. Vaak worden houding correctors gebruikt wanneer iemand een slechte houding heeft ontwikkeld als gevolg van langdurig zitten, staan ​​of verkeerd tillen.

Hoe werkt een houding corrector?

Een houding corrector werkt door middel van zachte compressie en ondersteuning van de spieren rond je schouders en rug. Wanneer je een houding corrector draagt, zullen je schouders naar achteren worden getrokken en zal je ruggengraat in een neutrale positie komen. Door je lichaam in deze positie te houden, worden de spieren, gewrichten en botten minder belast en zult je uiteindelijk een betere houding ontwikkelen.

Verschillende soorten houding correctors

Er zijn verschillende soorten houding correctors beschikbaar. Elke soort wordt gebruikt voor verschillende doeleinden en biedt verschillende niveaus van ondersteuning. De meest voorkomende soorten houding correctors zijn:

Schoudertape

Schoudertape is een soort houding corrector die je schouders ondersteunt en stabiliseert. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om je schouders in een correcte houding te houden.

Rugbrace

Een rugbrace is een type houding corrector dat wordt gebruikt om de spieren in je rug te ondersteunen. Het geeft stabiliteit en ondersteuning rond de lendenen en de bovenrug.

Magnetische houding corrector

Een magnetische houding corrector werkt door middel van magneten in de stof. Dit type corrector werkt door de bloedsomloop in de spieren rond de ruggengraat te verbeteren.

Houdingscorrector voor kinderen

Een houdingscorrector voor kinderen is een speciaal ontworpen corrector die kleiner en lichter is dan de correctors voor volwassenen. Het is een effectieve manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van de juiste houding vanaf een jonge leeftijd.

Hoe kies je de beste houding corrector?

Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een houding corrector. Hieronder hebben we enkele belangrijke overwegingen op een rijtje gezet.

Maat

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen bij het kopen van een houding corrector. Te groot of te klein kan resulteren in onvoldoende ondersteuning.

Materiaal

Het materiaal van een houding corrector moet ademend en comfortabel zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor stoffen die niet irriteren, zoals katoen of neopreen.

Onderhoud

Sommige houding correctors zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen in de wasmachine worden gewassen. Andere correctors moeten met de hand worden gewassen, wat extra tijd en moeite kost.

Hoe draag je een houding corrector?

Wanneer je een houding corrector gaat dragen, moet je deze langzaam opbouwen. Begin met het dragen van de corrector gedurende 30 minuten per dag en bouw dit geleidelijk op tot maximaal 2 uur per dag. Het is belangrijk om te zorgen dat de corrector niet te strak zit zodat je nog wel vrij kunt bewegen.

Voordelen van het dragen van een houding corrector

Het dragen van een houding corrector kan vele voordelen hebben, zoals:

– Verbeterde houding

– Vermindering van rug- en nekpijn

– Verbeterde ademhaling

– Verbetert de bloedsomloop

– Versterkt de spieren van de rug en schouders

Nadelen van het dragen van een houding corrector

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan het dragen van een houding corrector, zoals:

– Het kan ongemakkelijk zijn

– Het kan je bewegingsvrijheid beperken

– Het kan zorgen voor huidirritaties

– Het kan lastig zijn om te dragen onder strakke kleding

De conclusie

Een houding corrector is een effectief hulpmiddel om je houding te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende soorten correctors beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en bieden verschillende niveaus van ondersteuning. Door de juiste houding corrector te kiezen en deze op de juiste manier te dragen, kun je genieten van alle voordelen van een correcte lichaamshouding.

Veelgestelde vragen over houding correctors

1. Is het veilig om een houding corrector te dragen?

Ja, het dragen van een houding corrector is over het algemeen veilig. Het is echter belangrijk om de juiste maat te kiezen en de corrector geleidelijk op te bouwen.

2. Hoelang moet ik een houding corrector dragen?

Begin met het dragen van de corrector gedurende 30 minuten per dag en bouw dit geleidelijk op tot maximaal 2 uur per dag.

3. Kan een houding corrector pijn verlichten?

Ja, een houding corrector kan rug- en nekpijn verminderen door de spieren te ondersteunen en de juiste houding te bevorderen.

4. Kan ik een houding corrector gebruiken tijdens het sporten?

Het wordt niet aanbevolen om een houding corrector te dragen tijdens het sporten omdat dit je bewegingsvrijheid kan beperken en het risico op verwondingen kan vergroten.

5. Zijn er nadelen verbonden aan het dragen van een houding corrector?

Ja, het dragen van een houding corrector kan ongemakkelijk zijn, je bewegingsvrijheid beperken, huidirritaties veroorzaken en lastig zijn om te dragen onder strakke kleding.

Open post
crosstrainer informatie

Crosstrainer: alles wat je moet weten

Crosstrainer is een cardiovasculair fitnessapparaat dat steeds populairder wordt in fitnesscentra en huizen. Het is een machine die een combinatie van loopbanden, elliptische trainers en stepmachines combineert om een ​​volledige body workout te bieden. Hier is alles wat je moet weten over crosstrainers.

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer of elliptische trainer is een fitnessapparaat dat bestaat uit twee pedalen, armen die met de pedalen meebewegen, en handgrepen die kunnen worden vastgehouden om het cardiovasculaire uithoudingsvermogen te verhogen. Het wordt gebruikt om spieren te versterken, vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Hoe werkt een crosstrainer?

De crosstrainer werkt door het nabootsen van de beweging van wandelen, joggen of trappenlopen zonder teveel druk op de gewrichten uit te oefenen. Het apparaat heeft een pedaalbeweging die het lichaam op en neer laat bewegen, en arm bewegingen die een volledige lichaamsbeweging mogelijk maken.

Wat zijn de voordelen van een crosstrainer?

Met een crosstrainer kun je meerdere spiergroepen tegelijk trainen, waardoor je een full-body workout krijgt. Het heeft ook een lage impact op de gewrichten, waardoor de kans op blessures wordt verminderd. Verder is dit apparaat geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

Hoe kies je de juiste crosstrainer?

Bij het kiezen van een crosstrainer moet je rekening houden met je gewicht, lengte en budget. Let ook op de weerstandsniveaus, de grootte van de pedalen en of de handgrepen verstelbaar zijn. Bepaal wat voor jou belangrijk is voordat je een aankoop doet.

Welke spieren train je op een crosstrainer?

Crosstrainers richten zich op de verschillende spieren in het lichaam. Het traint onder andere de billen, benen, armen, borst, rug en schouders. Hierdoor kan het apparaat bijdragen aan het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Hoe vaak moet ik een crosstrainer gebruiken?

Om de voordelen van een crosstrainer te verkrijgen, wordt aanbevolen om het apparaat minstens drie keer per week te gebruiken gedurende gemiddeld 20-30 minuten per sessie. Maar het is beter om de frequentie en lengte van het gebruik langzaam op te bouwen.

Hoe kan ik mijn workout op de crosstrainer efficiënter maken?

Er zijn verschillende manieren om een crosstrainer workout te optimaliseren. Verhoog bijvoorbeeld de snelheid of verander de weerstandsniveaus om de intensiteit te verhogen. Ook kun je de helling veranderen of intervaltraining toepassen.

Zijn er risico’s bij het gebruik van een crosstrainer?

Hoewel de crosstrainer een laag risico op blessures heeft, is het nog steeds belangrijk om het apparaat veilig en juist te gebruiken om eventuele verwondingen te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het apparaat niet overbelast. Raadpleeg indien nodig ook een fysiotherapeut of fitnessinstructeur.

Wat is het verschil tussen een crosstrainer en een loopband?

Het grootste verschil tussen een crosstrainer en een loopband is de impact die ze hebben op de gewrichten. Bij een crosstrainer is er heb je namelijk een veel lagere impact op de gewrichten, terwijl er bij een loopband meer impact is. Dit betekent dat crosstrainers geschikt zijn voor mensen met blessures of zwakke gewrichten.

Wat is het verschil tussen een crosstrainer en een hometrainer?

Een crosstrainer biedt door de beweging van armen en benen een volledige lichaamsbeweging, terwijl een hometrainer zich voornamelijk richt op de benen. Ook is er bij een crosstrainer minder druk op de gewrichten.

Wat is de beste manier om te beginnen met trainen op een crosstrainer?

Begin je workout op een crosstrainer met een laag weerstandsniveau om te wennen aan de beweging en om blessures te voorkomen. Verhoog geleidelijk de snelheid en de intensiteit, en raak gewend aan de basisbeweging voor je overgaat op complexere bewegingen.

Kan een crosstrainer helpen bij het verliezen van gewicht?

Ja, regelmatige workouts op een crosstrainer kunnen je helpen bij het verliezen van gewicht en het vetpercentage in je lichaam te verminderen. Het is ook een geweldige manier om cardiovasculaire fitness te verbeteren.

Zijn er specifieke oefeningen die ik kan doen op een crosstrainer om me te richten op bepaalde spiergroepen?

Ja, er zijn verschillende oefeningen die gericht zijn op het versterken van specifieke spiergroepen. Het ankerritme of het plussen-minnenwerk is bijvoorbeeld een oefening die zich richt op de buikspieren.

Hoe kan ik mijn workout op de crosstrainer interessanter maken?

Er zijn verschillende manieren om een crosstrainer workout interessanter te maken – zo kan je bijvoorbeeld muziek luisteren of tv kijken tijdens je workout. Ook kan het ontdekken van nieuwe bewegingen of het uitproberen van intervaltraining de training extra uitdagend maken.

Conclusie

Een crosstrainer is een geweldige manier om cardiovasculaire fitness te verbeteren, gewicht te verliezen, spieren te versterken en je lichaam te vormen. Door regelmatig op een crosstrainer te trainen, kan je de voordelen ervan op lange termijn ervaren en je trainingsdoelen bereiken.

Veelgestelde vragen

Is de crosstrainer geschikt voor mensen met knieblessures?

Ja, een crosstrainer heeft een lage impact op de knieën waardoor het een geschikte optie is voor mensen met knieblessures.

Is het moeilijk om de beweging van de crosstrainer onder de knie te krijgen?

Nee, de beweging van de crosstrainer is vrij eenvoudig, dus je zult snel gewend zijn aan de beweging.

Zijn er verschillende soorten crosstrainers?

Ja, er zijn verschillende soorten crosstrainers, zoals opvouwbare en front-drive crosstrainers, die elk verschillende voordelen bieden.

Kan het gebruik van een crosstrainer de bloeddruk verlagen?

Ja, regelmatige workouts op een crosstrainer kunnen een verlaging van de bloeddruk veroorzaken.

Kan een crosstrainer helpen bij het versterken van de rugspieren?

Ja, crosstrainers kunnen helpen bij het versterken van de rugspieren van het lichaam dankzij de handgrepen die het mogelijk maken om het lichaam rechtop te houden tijdens het trainen.

Open post
Bokshandschoenen

Ashton Pro Bokshandschoenen – Rood/Zwart Review

Ashton Pro Bokshandschoenen – Rood/Zwart Review

Wow, ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe fantastisch de Ashton Pro Bokshandschoenen zijn! Ik heb ze onlangs mogen uitproberen en ben helemaal verkocht. Als bokser, of je nu professioneel bent of recreatief, zijn deze handschoenen absoluut perfect. Ze bieden niet alleen maximale bescherming, maar zijn ook super comfortabel om te dragen. En als kers op de taart, ziet het opvallende rood/zwarte design er ook nog eens geweldig uit.

Als je op zoek bent naar bokshandschoenen die niet alleen stijlvol zijn, maar ook nog eens voorzien zijn van een onverschrokken uitstraling, dan zijn de rode en zwarte handschoenen met Gorilla Wear design precies wat je zoekt! Het opvallende ontwerp van deze handschoenen zal zeker indruk maken op je tegenstanders. Het design is voorzien van gedurfde, rode kleuraccenten die de handschoenen eruit laten springen. Maar wat deze handschoenen echt bijzonder maakt, is de gedetailleerde gorilla opdruk op de band van elke handschoen. Het ziet er niet alleen stoer uit, maar ook nog eens ontzettend krachtig.

Maar het draait niet alleen om uiterlijk – de handschoenen zijn ook nog eens gemaakt van hoogwaardig leer. Dit zorgt ervoor dat ze duurzaam en slijtvast zijn. Na meerdere bokssessies zien ze er nog steeds uit als nieuw. De kwaliteit is echt top en je kunt er dus lang van genieten zonder dat ze snel slijten of beschadigen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het multilayer padding systeem. Dit systeem zorgt voor maximale bescherming van je handen, zelfs als je de meest krachtige stoten uitdeelt. Het voelt gewoon alsof je handen worden omhelsd in een soort zachte wolk – echt geweldig! Ook na een langere training heb je geen last van je handen. Een echte aanrader!

De handige klittenbandsluiting zorgt ervoor dat de handschoenen veilig en comfortabel passen en dat je ze snel en eenvoudig aan en uit kunt trekken zonder dat je daar hulp bij nodig hebt. Daarnaast zorgt het vochtregulerende materiaal aan de binnenkant ervoor dat het zweet wordt afgevoerd en je handen droog blijven tijdens het boksen.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fantastisch deze handschoenen zijn. Als je op zoek bent naar de perfecte bokshandschoenen, dan zijn de Ashton Pro Bokshandschoenen een absolute must have. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest, zodat ze goed passen en maximale bescherming bieden. De maten variëren nu van 8 oz tot 18 oz. Over het algemeen geldt dat hoe groter de handschoen, hoe meer bescherming deze biedt.

Wat mij ook erg enthousiast maakt over deze handschoenen is dat ze niet alleen een uitstekende kwaliteit bieden, maar ook nog eens zeer betaalbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat deze handschoenen een geweldige prijs-kwaliteitverhouding hebben, omdat ze een perfecte combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid bieden.

Al met al kan ik deze handschoenen ten zeerste aanbevelen. Of je nu op zoek bent naar een paar handschoenen voor dagelijks gebruik of voor een specifieke activiteit, deze handschoenen bieden de perfecte combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid.

Open post
Cardio en afvallen

Met deze cardio-apparaten ga je buikvet tegen

Niet alleen met krachttraining, maar ook met cardio kun je calorieën effectief aanpakken. Daarom is het goed, om tijdens het sporten, ook voor cardio te kiezen. Cardio is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor het verbranden van buikvet. De toppers onder de cardiofitness vind je hieronder.

Met deze fitnessapparaten verlies je gewicht

Er zijn verschillende fitnessapparaten om gewicht mee te verliezen. Toch kan een cardiowork-out intensief zijn. Het gaat om de motivatie op lange termijn en niet slechts om het verbranden van calorieën. Je moet op lange termijn deze sporten vol kunnen houden. Pas dan zie je resultaat. Het is daarom belangrijk om plezier in het sporten te houden. Hieronder ontdek je welke apparaten je motivatie hoog kunnen houden.

1. De Crosstrainer

Met dit apparaat beweeg je alle spieren. Daarom verbrand je snel calorieën op de crosstrainer. Doordat de spieropbouw versnelt, verbrand je meer vet. Vooral je beenspieren worden aangepakt. Dit komt doordat je veel kracht met je benen zet. Je kunt met de crosstrainer op verschillende niveaus sporten. Ook kun je eenvoudig je hartslag monitoren. Je weet dan hoe zwaar en hoe snel je moet trainen. Het grote voordeel is dat trainen op een crosstrainer, niet extreem intensief hoeft te zijn. Daardoor kun je het sporten vrij gemakkelijk volhouden. Je kunt zelf je gewenste programma kiezen

2. Loopband

Met de loopband maak je hardloopbewegingen. Ook kun je joggen of gewoon wandelen. Je hebt niet meer met slechte weersomstandigheden te maken, omdat je de loopband in de sportschool of in huis gebruikt. Op deze manier houd je de work-out beter vol. Ook zijn er afwisselende en gevarieerde programma’s op de loopband mogelijk. Je kunt snelheden met elkaar afwisselen, waardoor je intensiever traint. Dit wordt ook wel high interval training of HIIT genoemd. Hiermee val je sneller af, omdat je vet wordt aangesproken.

3. Roeimachine

Roeien is behoorlijk intensief, maar daartegen wel erg effectief. Het is namelijk een echte “calorieburner”. Dit komt doordat zowel je benen, bovenlijf als armen intensief worden getraind. Het effect op de spieren is bij roeien bovendien erg groot. Roeien is eigenlijk een combinatie tussen cardio en krachttraining, op een hoog tempo. Je moet wel over wat conditie beschikken, om het roeien vol te kunnen houden.

4. Spinning

Spinning wordt vaak in een groep gegeven. Het is een intensieve manier van fietsen. Wel kunnen groepslessen de sport extra leuk en gezellig maken. Daardoor is de sport ook makkelijker vol te houden. Ook thuis is de spinningfiets steeds meer in opkomst. Door de sportieve fietshouding, verbrand je veel vet. De spinningfiets komt namelijk overeen met een racefiets. Je kunt de intensiteit zowel licht als zwaar zetten. Door de voorovergebogen houding, is de work-out van nature vrij zwaar.

5. Stepapparaat

De step is ook een vrij intensief cardio-apparaat. Veel mensen kunnen een kleine compacte thuisvariant kopen. Door zijn formaat, kun je dus prima thuis sporten. Met dit apparaat is het net alsof je aan het traplopen bent. Bovendien is het wel een stuk laagdrempeliger dan telkens de trap oplopen. Je kunt op een plek blijven staan en maakt wel dezelfde bewegingen. Daardoor train je je benen en bilspieren en verbrand je veel energie. Ook de step kan op diverse intensiteitsprogramma’s ingesteld worden.

6. Hometrainer

Dit is een bekende indoorfiets voor thuisgebruik. De beweging lijkt meer op het fietsen op een stadsfiets. Je zit namelijk rechtop. Daardoor is de hometrainer minder intensief dan een spinningfiets. Je kunt zowel rustig als intensief op een hometrainer fietsen. Wil je ontspannen fietsen? Dat is dus ook mogelijk. De fiets zit lekker comfortabel en beschikt over diverse trainingsprogramma’s.

7. Airbike

Deze fiets is steeds meer in opkomst. Je ervaart weerstand door middel van een luchtwiel. De airbike is een vernieuwend apparaat en wordt vaak bij crossfit of HIIT-training ingezet. Je spierkracht wordt goed uitgedaagd en bovendien maak je dezelfde bewegingen met je armen, als op een crosstrainer. Door het intensieve karakter van de training, wordt buikvet op een effectieve manier aangepakt.

Veelgestelde vragen

Welke cardio-apparaten zijn het meest effectief voor gewichtsverlies?

De meest effectieve cardio-apparaten voor gewichtsverlies zijn onder andere de crosstrainer, loopband, roeimachine, spinningfiets, stepapparaat, hometrainer, en airbike. Deze apparaten bieden gevarieerde workouts en kunnen helpen bij het verbranden van calorieën en het verminderen van buikvet.

Hoe draagt cardio bij aan gewichtsverlies?

Cardio draagt bij aan gewichtsverlies door het verbranden van calorieën tijdens de training. Bovendien kunnen intensievere vormen van cardio, zoals high interval training (HIIT), helpen bij het aanspreken van vetreserves en het versnellen van het metabolisme.

Welk cardio-apparaat is geschikt voor beginners?

Voor beginners kan de hometrainer een geschikte keuze zijn, omdat deze minder intensief is dan bijvoorbeeld een spinningfiets. Het biedt een comfortabele zitpositie en diverse trainingsprogramma's, waardoor het geschikt is voor zowel rustige als intensievere workouts.

Hoe kan ik gemotiveerd blijven tijdens een cardio-workout op lange termijn?

Het is essentieel om plezier te hebben in de gekozen cardio-activiteit om gemotiveerd te blijven. Kies een apparaat dat je aanspreekt en afwisselende programma's biedt. Ook het deelnemen aan groepslessen, zoals spinning, kan de workout leuk en gezellig maken, waardoor je het op lange termijn volhoudt.

Is cardio alleen voldoende voor gewichtsverlies, of moet ik ook krachttraining doen?

Zowel cardio als krachttraining dragen bij aan effectief gewichtsverlies. Cardio verbrandt calorieën en verbetert de conditie, terwijl krachttraining de spieropbouw versnelt en het metabolisme verhoogt. Een combinatie van beide is vaak het meest effectief voor een gezonde en evenwichtige fitnessroutine.

Open post
Hardlopen met loopband

Een loopband kopen: wat te overwegen bij het kiezen van het beste model

Een loopband thuis kan een goed alternatief zijn als je van plan bent jouw thuisgymnastiek uit te breiden of als je besloten hebt actiever te worden. Het is een goede optie om het te gebruiken op regenachtige dagen, om onze training te perfectioneren of gewoon om een zittend leven te vermijden.

Met andere woorden, het doel waarvoor we hem kopen moet worden geëvalueerd, maar we moeten ook kijken naar een aantal aanvullende aspecten die ons helpen een loopband te kiezen die aan onze werkelijke behoeften voldoet. Een loopband is vooral een goed alternatief voor regenachtige of winterse dagen, wanneer buiten trainen moeilijk wordt. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met enkele waardevolle tips om je te helpen bij de keuze van een loopband voor jouw fitnessroutine. Kijk hier eens naar!

Vermogen en snelheid van de loopband

Vermogen is een van de eerste dingen om te overwegen. Deze machines kunnen verschillende maximum snelheden bereiken, dus je moet nagaan of het model dat je kiest alle snelheden heeft die geschikt zijn voor jouw doelstellingen. Evenzo kunnen niet alle loopbanden hetzelfde gewicht aan. Het standaard vermogen is 2 pk, en als je ongeveer 80 kilo weegt, is 1,5 pk voldoende.

De snelheid waarmee je loopt is ook van invloed, als je minstens 16 km/h loopt, zal de standaard je zonder enig probleem passen. De motor is dus belangrijk en daarom moet worden nagegaan welke gewichten hij kan dragen en of dit al dan niet van invloed zal zijn op de prestaties van het toestel.

Een ander aspect waarnaar moet worden gekeken is de maximumsnelheid die kan worden bereikt, aangezien veel van deze toestellen in dit opzicht beperkingen hebben. Als je een beginner bent, kan een snelheid van 12 km/h voldoende zijn, maar als je een gevorderd trainingsniveau hebt, moet de machine 16 km/h halen.

Mate van helling

Met dit aspect wordt gewoonlijk geen rekening gehouden, maar de hellingsgraad kan onze oefening op het toestel ten goede komen. Waardoor we eigenlijk de inspanning kunnen verhogen tijdens het rennen of wandelen. Je zult dit zelf moeten beoordelen, want de hellingen variëren en sommige liggen tussen 7% en 15%. Als je last heeft van jouw enkel, is het raadzamer een traditionele loopband te kopen.

Oppervlak en demping

Het oppervlak van de loopband is een ander element om rekening mee te houden, hier moet je op verschillende aspecten letten. De lengte moet aangepast zijn aan jouw pas, dus als je lang bent, moet je ervoor zorgen dat het lang genoeg is om comfortabel te kunnen rennen.

Tegelijkertijd is demping belangrijk, omdat die helpt de impact te verminderen en zo jouw gewrichten te beschermen. In sommige gevallen zijn er extra dempingssystemen die je wellicht wilt inbouwen. Jouw gewicht is belangrijk en als je blessures of spier- en skeletproblemen hebt, moet je dit beoordelen wanneer je beslist welke optie je kiest.

Console en programma’s van de loopband

De console moet een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen navigatie bieden, met een grote digitale leesruimte zodat we de informatie kunnen zien zonder onnodige vermoeide ogen. Om te weten hoe het met onze training staat, zijn er een aantal basisbegrippen die altijd moeten verschijnen: de snelheid waarmee we lopen, het aantal afgelegde kilometers, de tijd, de hellingsgraad en het aantal verbrande calorieën zijn de basisbegrippen.

Hoe duidelijker deze aanwijzingen zijn, des te gemakkelijker is het om onze vorderingen tijdens de race te volgen. Zo zijn er ook loopbanden die trainingsprogramma’s bevatten, zodat je verschillende opties kunt instellen naargelang de doelstellingen die je zich stelt.

Algemene aspecten

Alvorens te beslissen, is het belangrijk de verschillende merken die vandaag beschikbaar zijn, te vergelijken. Zoek op internet, lees aanbevelingen en vergelijkingen.

Wanneer je de machine gaat bekijken, moet je idealiter worden opgewacht door een gekwalificeerde vakman, en daarom is het raadzaam de voorkeur te geven aan gespecialiseerde winkels, hetzij fysiek, hetzij online. Neem de tijd om het meest geschikte model voor jouw fitnessroutine te onderzoeken en te kiezen, want een toestel met deze kenmerken betekent een aanzienlijke financiële uitgave. Wat ook niet over het hoofd mag worden gezien, is wat voor garantie de winkel biedt voor dit type apparaat, en of er onderhoudsmogelijkheden zijn inbegrepen.

Tot slot

Een loopband kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw thuisgymnastiek, vooral op dagen dat buiten trainen bemoeilijkt wordt door regenachtig of winterweer. Het selecteren van de juiste loopband is echter essentieel om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij jouw fitnessbehoeften en doelen. In dit artikel hebben we enkele belangrijke overwegingen besproken om je te helpen bij het kiezen van de ideale loopband voor jouw fitnessroutine.

Veelgestelde vragen

Wat is het belang van het vermogen van een loopband?

Het vermogen van een loopband beïnvloedt de maximale snelheden die het kan bereiken. Het is belangrijk om te overwegen of het gekozen model geschikt is voor jouw specifieke trainingsdoelen. Een standaard vermogen van 2 pk is doorgaans voldoende voor een persoon met een gewicht van ongeveer 80 kilo.

Hoe beïnvloedt de mate van helling de loopbandtraining?

De hellingsgraad van een loopband kan de intensiteit van jouw training verhogen, wat gunstig kan zijn voor het verbeteren van jouw conditie. Het is belangrijk om te evalueren welke hellingen beschikbaar zijn en of dit past bij jouw trainingsbehoeften.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van het oppervlak en de demping van de loopband?

Het oppervlak van de loopband moet aangepast zijn aan jouw pas, en de demping is cruciaal om impact te verminderen en gewrichten te beschermen. De lengte van het loopoppervlak en extra dempingssystemen zijn belangrijke overwegingen, vooral als je last hebt van blessures of skeletproblemen.

Wat zijn belangrijke aspecten van de console en programma's van de loopband?

Een duidelijke en eenvoudig te begrijpen console met basisinformatie zoals snelheid, afstand, tijd, hellingsgraad en verbrande calorieën is essentieel. Sommige loopbanden bieden ook trainingsprogramma's om jouw fitnessdoelen te ondersteunen.

Zijn er tips bij het vergelijken van verschillende loopbandmerken?

Vergelijk verschillende merken door online onderzoek te doen, aanbevelingen te lezen en vergelijkingen te bekijken. Bij het aanschaffen is het raadzaam gespecialiseerde winkels te overwegen en te informeren naar garanties en onderhoudsopties.

Neem de tijd om zorgvuldig te overwegen welke loopband het beste past bij jouw behoeften en doelen, want een weloverwogen keuze betekent een waardevolle investering in jouw gezondheid en fitness.

Open post
Bedrijfsfitness op kantoor

Wat zijn de voordelen van bedrijfsfitness?

De afgelopen jaren heeft bedrijfsfitness sterk aan populariteit gewonnen. Dat is geen verrassing als je kijkt naar de maatschappij. Steeds meer mensen hechten waarde aan een gezonde levensstijl. Fitness maakt daar zeker deel van uit. Bovendien is een bedrijf alleen gezond als het fitte werknemers heeft. Maar hoe organiseer je een fitnessprogramma voor werknemers en wat zijn de voordelen ervan voor werknemer én werkgever? Je leest het in dit artikel.

Wat is fitness?

Eerst even iets over de term ‘fitness’ zelf. Fitness wordt gedefinieerd als een toestand van goede gezondheid en lichamelijk welzijn. De term wordt gebruikt om het vermogen van het lichaam te beschrijven om te functioneren in termen van kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en flexibiliteit. Fitness betekent niet alleen slank of gespierd zijn, maar ook in staat zijn om alle dingen te doen die je in het leven wilt doen. En wat betreft bedrijven geldt dat fitte werknemers over het algemeen gemotiveerder en gelukkiger zijn. In dit artikel gaan we daar uiteraard verder op in.

Hoe organiseer je bedrijfsfitness?

Een fitnessprogramma voor werknemers moet iets zijn dat door het bedrijf wordt gepland en uitgevoerd. Dit programma kan worden aangepast aan de behoeften van de werknemers. Zitten ze vaak stil en moeten ze in beweging komen? Dan is het tijd om de slag te gaan met een intensief fitness programma vol bewegingsoefeningen. Maak als werkgever een plan dat jou werknemers helpt om hun sportieve doelen te bereiken. Deze manier van werken brengt zowel voordelen voor de werkgever als werknemer met zich mee. De werknemer voelt zich serieus genomen en is daardoor gemotiveerd op de werkvloer en daarbuiten. De toenemende fitheid en loyaliteit zorgt voor betere prestaties op het werk en daar is de werkgever uiteraard heel blij mee.

Waarom is bedrijfsfitness zo belangrijk?

Misschien ben je een werkgever met een groot personeelsbestand. In dat geval kan het handig zijn om meerdere bedrijfsfitness programma’s te maken. Daardoor maak je het programma persoonlijker. Elke werknemer is immers anders en heeft andere wensen en behoeftes. Elk programma moet zo worden ontworpen dat het voordelen biedt voor zowel de werknemer als de werkgever. Werknemers voelen zich gezonder en fitter en zijn daardoor bereid om harder te werken. Dit is goed voor het functioneren van het bedrijf en dat is fijn voor iedereen.

Waar moet je aan denken bij het organiseren van bedrijfsfitness?

Het is belangrijk om bedrijfsfitness te ontwikkelen dat past bij de cultuur van het bedrijf. Probeer als werkgever te bedenken wat jij zou doen als je een personeelslid was. Werknemers moeten zich op hun gemak voelen als ze deelnemen aan het programma. Maak het dus zo individueel mogelijk en laat werknemers nooit over hun eigen grenzen heengaan. Het is immers niet de bedoeling dat ze door te intensief fitnessen blessures oplopen!

Kies voor de juiste oefeningen

Bedrijfsfitness is natuurlijk niet mogelijk zonder de juiste oefeningen. Geef werknemers voldoende keuze op dit gebied. Daardoor kiezen echt iets dat bij ze past en zijn ze gemotiveerder. Sommige mensen nemen liever deel aan groepsactiviteiten. Bedrijfsfitness is daar een goed voorbeeld van. Vaak nemen meerdere mensen deel en is het dus een sociaal gebeuren. Het voordeel daarvan is dat mensen niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten met elkaar in contact komen. De sociale contacten die daaruit voortvloeien zijn goed voor de bedrijfscultuur. Bovendien worden mensen vrolijker van sociaal contact. Sommige werknemers vinden het echter fijner om alleen te sporten. Ook dat is prima. Laat iedereen zijn eigen keuze maken. Zolang men maar in beweging komt is het goed!

Fitness per lichaamstype

Fitness is voor iedereen belangrijk. Het lichaamstype van mensen varieert, wat betekent dat sommige personen een groter en/of sterker gestel hebben dan anderen. Dit betekent dat ze meer voedsel nodig hebben om hun lichaamsgewicht te behouden dan iemand die kleiner is. Ook hebben de spieren van een groter persoon meer voedingsstoffen nodig om goed te functioneren dan de spieren van een kleiner persoon. Hou daar rekening mee wanneer je bedrijfsfitness organiseert.

Waarom is bedrijfsfitness zo goed voor werknemers en werkgevers?

Een van de belangrijkste voordelen van bedrijfsfitness is dat het mensen een goed gevoel geeft over hunzelf. Ze voelen zich er niet alleen fitter, maar ook sterker en zelfverzekerder door. Dit is belangrijk omdat het mensen helpt om hun dagelijkse taken uit te voeren zonder moe te worden. Bovendien maakt het ze alerter en bewuster van hun omgeving. Fitte werknemers voeren hun taken over het algemeen beter uit. Dit is niet alleen goed voor hun eigen zelfvertrouwen, maar ook voor het bedrijf zelf. Als werkgever ben je dus gebaat bij gezonde werknemers.

Beter voor de geestelijke gezondheid

Fitness is goed voor de geestelijke gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat et de kans op een depressie verkleint. Ook denken gezonde werknemers helder en zijn ze veel geconcentreerder. Dit maakt bedrijfsfitness organiseren uitermate belangrijk. Fitte en blije werknemers blijven minder vaak thuis, waardoor personeelsproblemen worden voorkomen. Het verzuimpercentage ligt aanzienlijk lager bij bedrijven die fitness activiteiten voor hun werknemers organiseren.

Open post
gym clothing GW

Gorilla Wear, de beste gymkleding?

Houd jij ook zo van trainen? Dan heb je de juiste kleding nodig om in te kunnen trainen. Er zijn diverse bedrijven die sportkleding verkopen. Het is essentieel dat de kleding lekker zit, ventileert en er ook nog eens mooi uitziet. Dat is waar Gorilla Wear voor staat. In dit artikel lees jij meer over dit bedrijf en waarom ze zo goed staan aangeschreven. Ook maak je kennis met mijn ervaring over een bepaald product van dit merk. Sta jij op het punt om nieuwe kleding te kopen? Dan is dit het juiste artikel voor jou!

Wie is Gorilla Wear?

Gorilla Wear is een internationaal bedrijf dat zich al jaren bezighoudt met het verkopen van hoogwaardige kleding om in te trainen. Ze zijn bekend in diverse landen en staan bekend om kwaliteit en een ruim assortiment. Jaarlijks komen tienduizenden mensen hier hun sportkleding. Dit bedrijf is continu bezig met innovatie en zorgt er zo voor dat jij altijd in de nieuwste en beste kleding kunt gaan sporten.

Gorilla Wear review

Op zoek naar nieuwe sportkleding? Kies voor Gorilla Wear. Waarom? Als jij voor Gorilla Wear kiest, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Kwaliteit
  • Ruim assortiment
  • Snelle levering
  • Lage kosten

Gorilla Wear staat bekend om kwaliteit. Zij leveren dit al jaren. Ze bieden een ruim assortiment aan zodat jij voldoende keuzes hebt en gemakkelijk een kledingstuk vindt dat bij je past. Heb je iets gevonden? Dan profiteer je van lage kosten en een snelle levering. Voldoende redenen dus, om voor dit bedrijf te kiezen.

York T-Shirt zwart review

Ik koop al jaren mijn kleding bij Gorilla Wear en ik heb onlangs het nieuwe York T-shirt in het zwart gekocht. Wat een heerlijk shirt is dit om in te sporten! Hij sluit perfect aan op mijn lichaam, is niet te strak en ziet er mooi uit. Het shirt ziet er na een aantal wasbeurten nog steeds goed uit. Bovendien is dit shirt ook in diverse uitvoeringen en kleuren te koop. Zo is er voor ieder wat wils.

De eigenschappen van dit shirt zijn:

  • Slim fit
  • Wijde hals
  • Onafgewerkte randen
  • Geborduurd logo
  • 100% katoen

Dit shirt is gemaakt van 100% katoen en past heerlijk. Het voelt licht en zit lekker op het lichaam. Ik vind zelf een ronde hals nooit fijn, omdat dat al snel strak zit. Dat was bij dit shirt niet het geval, mede doordat de hals wat ruimer is. Verder zien de onafgewerkte randen er stijlvol uit zorgt het mooie logo voor een uniek shirt dat lekker zit. Ik word regelmatig in de gym aangesproken over waar ik dit shirt had gekocht. Veel mensen vinden het er mooi uitzien.

In dit shirt ga ik graag trainen. De kosten zijn €34,90, wat relatief goedkoop is voor een shirt van deze kwaliteit. Daarnaast had ik het shirt binnen één werkdag binnen. Kortom, ideaal dus. Dit is waarom ik van dit bedrijf houd. Ik raad dit bedrijf en dit shirt dan ook iedereen aan die echt serieus is op het gebied van sporten.

Zelfs als je niet sport, dan zit het heerlijk om in je vrije tijd te dragen.

Conclusie over Gorilla Wear

Gorilla Wear is al jaren één van de marktleiders op het gebied van kleding voor het sporten. Ze verkopen enorm veel verschillende producten, voor zowel mannen als vrouwen. De kwaliteit is uitzonderlijk goed en ze leveren snel. Ik raad dit bedrijf aan iedereen aan die op zoek is naar iets nieuws en iets stijlvols dat ook nog eens lekker zit. Bestel vandaag en voordat je het weet kun jij ook in die heerlijke kleding van Gorilla Wear training.

Open post
BTW snel berekenen

BTW berekenen

BTW. Het is een afkorting van iets wat iedereen wel kent, maar waar niet iedereen van op de hoogte is is natuurlijk waar dit voor gebruikt wordt en hoe dit precies berekend wordt. Zo zie je bijvoorbeeld bij een kassabon altijd terug of er btw is berekend en daarnaast kent iedereen wel het btw vrije winkelen wat in sommige locaties mogelijk is. In deze tekst gaan we ons daarom ook volledig richten op dit onderwerp en beantwoorden we de volgende vragen: Wat is BTW? Waar komt BTW eigenlijk vandaan en sinds wanneer is dit er? En: Hoe bereken je de btw?

Wat is BTW en waar komt dit vandaan?

BTW is een afkorting voor belasting over de toegevoegde waarde. Belasting is een begrip die iedereen eigenlijk wel kent en waar de meesten niet direct blij van worden. Toch is belasting iets wat al jaren mee gaat en wat een goede reden heeft. De belasting is namelijk de manier van de overheid om geld te verdienen. Dit wordt vervolgens ingezet voor algemene doelen. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van scholen, maar ook de rechtspraak en defensie worden hiermee betaald. Er zijn dan ook verschillende manieren waarop belasting geind wordt. Iedereen kent het wel van zijn loonstrookje. Vooral wanneer je net begint met werken, realiseer je je dat er een gedeelte van het verdiende geld afgedragen moet worden aan de Belastingdienst. Niemand zit er op te wachten, maar wanneer je weet waar het voor is, heb je vaak meer begrip. BTW is ook een vorm van belasting innen. Deze vorm bestaat zelfs al sinds het Romeinse rijk. Destijds gebruikte Augustus deze manier van belasting om hier vervolgens veteranen mee te voorzien van inkomen. Deze veteranen hadden hard gestreden voor het rijk en moesten dus aan geld komen zodat zij zichzelf konden onderhouden vond de Romeinse keizer. Tegenwoordig ziet het er heel anders uit.

BTW in de tegenwoordige tijd

In de tegenwoordige tijd ziet BTW er namelijk heel anders uit. Over betaalde goederen betalen we een percentage belasting. Het is zo dat de verkoper van het product dit niet zelf betaald, maar er voor zorgt dat dit bij de prijs ingevoerd wordt die je in de winkel betaald. De consument merkt er dan nauwelijks iets van dat er belasting wordt betaald over de producten die hij koopt. Soms is het ook mogelijk dat je een prijskaartje ziet waar de btw op staat aangegeven. Op dat moment weet je dus hoeveel je voor het product zelf betaald en hoeveel voor de belasting.
In Nederland is het zo dat er vier verschillende categorieën btw zijn. Er is er een die producten en diensten vrijstelt van btw en daarnaast zijn er nog drie andere categorieën. Een van 0%, een van 9% en als laatste de 21%%. De vrijstelling geldt voor diensten zoals een uitvaartonderneming, maar ook de kinderopvang, scholen en jeugd- en jongerenwerker valt onder deze categorie. Je betaalt daar dus geen btw over. De 0% heeft als verschil dat er wel eerst btw door de ondernemer moet worden afgedragen, maar dat dit vervolgens weer afgetrokken kan worden tijdens de aangifte van de omzetbelasting. Diensten en producten die onder deze categorie vallen hebben meestal te maken met de import van bepaalde producten of het gaat om personenvervoer wat internationaal is. De 9% is een categorie waar we veel mee te maken hebben. Hieronder valt alles wat betreft voeding, maar ook bijvoorbeeld de kapper. Daarnaast geldt de 9% btw ook voor verschillende reparaties. Als laatste is er nog de 21% en daaronder valt eigenlijk al het overige. Wanneer je bijvoorbeeld kleding koopt of andere goederen dan valt dit meestal onder de 21% btw.

Berekenen van BTW

Als laatste is het dan nog wel handig om uit te kunnen rekenen hoe je snel btw berekend. Hiervoor is de formule het makkelijkst wanneer je het bedrag door 100 deelt en vervolgens vermenigvuldigd met 100 + het percentage. Boodschappen van 100 euro waar 9 procent BTW op komt deel je dus door 100 en vermenigvuldig je vervolgens met 109. JE komt dan ook uit op 109 euro. Een makkelijke en snelle manier om te weten te komen hoeveel btw je vervolgens moet betalen.

Open post
Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes bestrijden, hoe doe je dat?

Azijn gemaakt van appelwijn is een effectieve manier om van fruitvliegjes te bestrijden. De fruitvliegjes moet je lokken met een pot waar ze wel in kunnen vliegen of lopen. Maar het is de bedoeling dat ze er niet meer uit kunnen.

Daarom moet je de appelwijn niet opdrinken, maar mengen met een beetje afwasmiddel. Daarna moet je een val maken, een soort fuik! Doe een beetje appelwijn of azijn en een overrijpe vrucht in een pot met een paar druppels afwasmiddel, rol een A4-blad papier op tot een kegel en stop de kegel, het smalste deel naar beneden, in de pot. Zorg ervoor dat het papier de vloeistof net niet raakt. En de val is klaar. Fruitvliegjes worden aangetrokken door de rottende vrucht en het azijn. Ze kunnen niet meer ontsnappen omdat de oppervlaktespanning van het mengsel te laag is. Binnen een paar dagen zouden alle fruitvliegjes moeten verdrinken in de appelwijn azijn.

Een paar schoonmaaktips

Haal overrijpe producten weg, maak je keuken regelmatig schoon en veeg de aanrechten schoon. Ruim gemorste producten snel op, leeg de afvoer van je gootsteen regelmatig en dek de vuilnisbakken af.

Fruitvliegjes komen het meest voor in de zomer, maar kunnen op elk moment een probleem worden voor de omgeving in huis. Hoe kom je van fruitvliegjes af? Met nuttige nematoden.

Nematoden, of aaltjes zijn kleine, zo goed als onzichtbare wormpjes die zich te goed doen aan fruitvliegjes, slakken en vliegenlarven. Bij de betere tuinartikelen handelaar kun je ze vinden.
Stop de nematoden in de potten van je planten, zowel binnen als buiten. Vallen met nematoden zijn een goede manier om fruitvliegjes te vangen. Je kunt het beste op zoek gaan naar de broedplaatsen en je vallen met nematoden daar in de buurt een plekje geven.

Iets minder natuurlijk, zeker niet biologisch

Naast natuurlijke manieren om van huisvliegen en fruitvliegjes af te komen, kun je insecticiden en vallen gebruiken om de vliegen te doden of te verwijderen. Als je ze niet meteen afwast, kun je wijn- of bierglazen beter legen en even omspoelen met warm water. Laat ze dan een uurtje open op het aanrecht staan, omspoelen met afwasmiddel en alle vliegjes tegelijk wegspoelen.

Kokend water of hete, witte azijn in de afvoer gieten is een eenvoudige en snelle manier om van fruitvliegjes af te komen.

Fruitvliegjes (familie drosophilidae) komen zowel binnen als buiten voor. Wees consequent bij het schoonmaken van je huis en het opruimen van afval, vooral fruitafval.

Essentiële oliën
Wist je dat je verschillende essentiële oliën, waaronder citroengras, kunt gebruiken om van fruitvliegjes af te komen? Ze kunnen de geur niet weerstaan en duiken er graag in.
Meng 4 kopjes (950 ml) water en 14 druppels essentiële olie van citroengras in een spuitfles. Je kunt dat mengsel ook over de bladen van je kamerplanten spuiten. Niet te vaak en niet te veel. De fruitvliegjes en ook muggen hebben een hekel aan de geur.

Bewaar alle open drankjes of rijpe producten in verzegelde containers of in de koelkast. De papieren val is voor binnenshuis en mag niet meer dan 2 meter boven de vloer worden geplaatst, op een plaats waar hij niet door het raam kan worden gezien.

Fruitvliegjes kunnen worden gelokt met azijn, wijn, of gist, omdat ze daar door worden aangetrokken. Ten slotte zijn er ultraviolette vliegenvallen voor binnenshuis die vliegen lokken met licht en ze vervolgens vangen met kleefbladen. Maar hoe effectief of biologisch zijn deze vallen?

Het voordeel van biologische bestrijding
Wanneer je welke pest dan ook op een biologische manier aanpakt, verander je de leefomgeving, de biotoop van de vervelende diertjes, in dit geval van de fruitvliegjes. Net als muggen hebben vliegen een woonomgeving nodig die valt binnen beperkte grenzen. Niet te warm, niet te koud, niet te droog en ook niet te vochtig.

Als je ook maar iets aan de biotoop van je plaagdiertjes verandert kunnen ze niet meer overleven. Fruitvliegjes lok je naar een plekje waar ze niet in kunnen leven, en dus sterven ze uit!

Posts navigation

1 2
Scroll to top