Hardlopen met loopband

Een loopband kopen: wat te overwegen bij het kiezen van het beste model

Een loopband thuis kan een goed alternatief zijn als je van plan bent jouw thuisgymnastiek uit te breiden of als je besloten hebt actiever te worden. Het is een goede optie om het te gebruiken op regenachtige dagen, om onze training te perfectioneren of gewoon om een zittend leven te vermijden.

Met andere woorden, het doel waarvoor we hem kopen moet worden geëvalueerd, maar we moeten ook kijken naar een aantal aanvullende aspecten die ons helpen een loopband te kiezen die aan onze werkelijke behoeften voldoet. Een loopband is vooral een goed alternatief voor regenachtige of winterse dagen, wanneer buiten trainen moeilijk wordt. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met enkele waardevolle tips om je te helpen bij de keuze van een loopband voor jouw fitnessroutine. Kijk hier eens naar!

Vermogen en snelheid van de loopband

Vermogen is een van de eerste dingen om te overwegen. Deze machines kunnen verschillende maximum snelheden bereiken, dus je moet nagaan of het model dat je kiest alle snelheden heeft die geschikt zijn voor jouw doelstellingen. Evenzo kunnen niet alle loopbanden hetzelfde gewicht aan. Het standaard vermogen is 2 pk, en als je ongeveer 80 kilo weegt, is 1,5 pk voldoende.

De snelheid waarmee je loopt is ook van invloed, als je minstens 16 km/h loopt, zal de standaard je zonder enig probleem passen. De motor is dus belangrijk en daarom moet worden nagegaan welke gewichten hij kan dragen en of dit al dan niet van invloed zal zijn op de prestaties van het toestel.

Een ander aspect waarnaar moet worden gekeken is de maximumsnelheid die kan worden bereikt, aangezien veel van deze toestellen in dit opzicht beperkingen hebben. Als je een beginner bent, kan een snelheid van 12 km/h voldoende zijn, maar als je een gevorderd trainingsniveau hebt, moet de machine 16 km/h halen.

Mate van helling

Met dit aspect wordt gewoonlijk geen rekening gehouden, maar de hellingsgraad kan onze oefening op het toestel ten goede komen. Waardoor we eigenlijk de inspanning kunnen verhogen tijdens het rennen of wandelen. Je zult dit zelf moeten beoordelen, want de hellingen variëren en sommige liggen tussen 7% en 15%. Als je last heeft van jouw enkel, is het raadzamer een traditionele loopband te kopen.

Oppervlak en demping

Het oppervlak van de loopband is een ander element om rekening mee te houden, hier moet je op verschillende aspecten letten. De lengte moet aangepast zijn aan jouw pas, dus als je lang bent, moet je ervoor zorgen dat het lang genoeg is om comfortabel te kunnen rennen.

Tegelijkertijd is demping belangrijk, omdat die helpt de impact te verminderen en zo jouw gewrichten te beschermen. In sommige gevallen zijn er extra dempingssystemen die je wellicht wilt inbouwen. Jouw gewicht is belangrijk en als je blessures of spier- en skeletproblemen hebt, moet je dit beoordelen wanneer je beslist welke optie je kiest.

Console en programma’s van de loopband

De console moet een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen navigatie bieden, met een grote digitale leesruimte zodat we de informatie kunnen zien zonder onnodige vermoeide ogen. Om te weten hoe het met onze training staat, zijn er een aantal basisbegrippen die altijd moeten verschijnen: de snelheid waarmee we lopen, het aantal afgelegde kilometers, de tijd, de hellingsgraad en het aantal verbrande calorieën zijn de basisbegrippen.

Hoe duidelijker deze aanwijzingen zijn, des te gemakkelijker is het om onze vorderingen tijdens de race te volgen. Zo zijn er ook loopbanden die trainingsprogramma’s bevatten, zodat je verschillende opties kunt instellen naargelang de doelstellingen die je zich stelt.

Algemene aspecten

Alvorens te beslissen, is het belangrijk de verschillende merken die vandaag beschikbaar zijn, te vergelijken. Zoek op internet, lees aanbevelingen en vergelijkingen.

Wanneer je de machine gaat bekijken, moet je idealiter worden opgewacht door een gekwalificeerde vakman, en daarom is het raadzaam de voorkeur te geven aan gespecialiseerde winkels, hetzij fysiek, hetzij online. Neem de tijd om het meest geschikte model voor jouw fitnessroutine te onderzoeken en te kiezen, want een toestel met deze kenmerken betekent een aanzienlijke financiële uitgave. Wat ook niet over het hoofd mag worden gezien, is wat voor garantie de winkel biedt voor dit type apparaat, en of er onderhoudsmogelijkheden zijn inbegrepen.

Scroll to top